Ako sa po nehode vyhnúť problémom s poisťovňou?

[ « späť ]
Úvodná stránka » Blog » Ako sa po nehode vyhnúť problémom s poisťovňou?

Ako sa po nehode vyhnúť problémom s poisťovňou?

Ako sa po nehode vyhnúť problémom s poisťovňou? – ilustračný obrázok

Skoro každý z nás už nejakú dopravnú nehodu zažil alebo prinajmenšom aspoň videl. Je vždy obrovským šťastím, ak si nehoda vyžiadala len škodu na aute či motorke. Avšak aj v tomto „lepšom“ prípade platia určité zásady, ktoré Vám uľahčia celú situáciu zvládnuť tak, aby ste sa vyhli možným problémom s poisťovňou.

Po dopravnej nehode je v prvom rade potrebné zabezpečiť o nej čo najviac dôkazov. Začnite tým, že vyfotíte vozidlá v polohe v akej zostali po nehode. Nezabudnite odfotiť aj všetky vzniknuté poškodenia na vozidlách a ak je to možné, zabezpečiť aj kontakty na svedkov nehody. Potom nasleduje komunikácia s poisťovňou a odovzdanie potrebných dokladov. Pri jednaní s poisťovňou je vždy potrebné žiadať kópiu každého dokladu, ktorý do poisťovne doručíte. To isté platí aj o zápise o obhliadke a fotodokumentácii vyhotovenými poisťovňou.

Ak si na tom dáte záležať a zhromaždíte všetky tieto podklady, pomôže Vám to výrazne uľahčiť situáciu v prípade, že poisťovňa odmietne plniť. Dôvodom môže byť napríklad to, že vznik nehody bude poisťovňa vyhodnocovať ako technicky neprijateľný. Bez predchádzajúceho zabezpečenia podkladov by ste sa dostali do situácie, v ktorej by Vám ich už poisťovňa neposkytla. Preto je dobré mať potrebné podklady k dispozícií. Potom s nimi môže, v prípade odmietnutia poisťovňou, pracovať znalec a na ich základe vypracovať napr. znalecký posudok. Ak Vás už poisťovňa odmietla a Vy neviete ako ďalej, pomôže Vám. Stačí ak nám napíšete na emailovú adresu info@inhelp.sk alebo prostredníctvom kontaktného formulára a my sa na Váš prípad radi pozrieme.

[ « späť ]


InHelp s.r.o.
Daniela Dlabača 35, 010 01, Žilina, Slovenská republika
tel.: 0948 364 314
e-mail: info@inhelp.sk
nájdete nás aj na facebooku
počet prístupov od 29.03.2006: 105068
Realizácia: K3 GROUP, s.r.o.
Súbory cookie nám pomáhajú pri poskytovaní našich služieb. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie. Ďalšie informácie